Η Disney δαπανά 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο για το 2022

Christos Arfanis
2 min readNov 29, 2021

Η Disney φέρεται να δίνει περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια δολάρια για δημιουργία περιεχομένου ταινιών, σειρών, εκπομπών, ντοκιμαντέρ κλπ. για το 2022. Το περιεχόμενο θα είναι για το Disney Plus αλλά και για τα “παραδοσιακά” μέσα, όπως τους Κινηματογράφους και την Τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζει το Three Pixels Lab σε άρθρο του Variety, η Disney υπέβαλε ετήσια έκθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτή την εβδομάδα σχετικά με το οικονομικό έτος 2022, με τις εκτιμώμενες συνολικές δαπάνες να είναι 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δαπάνησε 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αλλά τώρα σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη βιβλιοθήκη streaming περιεχομένου, η οποία φτάνει απευθείας στον καταναλωτή μέσω των Disney+, Hulu και ESPN Plus, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου σημείου αναφοράς για την εταιρεία στα αθλητικά δικαιώματα, μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας του ESPN.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Disney με τη δαπάνη που φτάνει στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, θέλει να παράγει περίπου 50 τίτλους για κυκλοφορία στους Κινηματογράφους και στις υπηρεσίες streaming της το 2022, συμπεριλαμβανομένων πρωτότυπων ιδεών και χαρακτήρων, αλλά και βασισμένων σε franchises κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων από εταιρείες υπό την ιδιοκτησία της.

Σύμφωνα με τη μονάδα Γενικού Ψυχαγωγικού Περιεχομένου της Disney, μεγάλο μέρος του ποσού της δαπάνης πηγαίνει ακόμη στο τηλεοπτικό τμήμα της, με περισσότερες από 100 σειρές να βρίσκονται σε ανάπτυξη ήδη. 60 από αυτά είναι un-scripted περιεχόμενο, 30 κωμωδίες, 25 δράματα, 15 ντοκιμαντέρ/limited series και 10 σειρές animation. Ακόμα η γίνεται λόγος για 5 τηλεταινίες και για πάρα πολλές, άτιτλες για την ώρα, ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες όμως για την ώρα δημιουργούνται στο παρασκήνιο.

Οι επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα περισσότερα από αυτά τα projects δεν ανακοινώθηκαν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Three Pixels Lab για όλα τα τελευταία κινηματογραφικά νέα!

Originally published at https://threepixelslab.gr on November 29, 2021.

--

--

Christos Arfanis

Filmmaker (film producer, screenwriter, film director) and entertainment author/journalist.