Ο Χρήστος Αρφάνης και ο Yorgo Constantine στην Ελλάδα

Christos Arfanis
3 min readSep 5

--

Ο Yorgo Constantine, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Fast Five της σειράς ταινιών Fast and Furious αλλά και στο Live Free or Die Hard του Die Hard και σε πολλές ακόμα επιτυχίες, βρέθηκε στην Ελλάδα και παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Χρήστο Αρφάνη, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, για το Entertainment News Greece όπου είναι συνεργάτης.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Χρήστος Αρφάνης: Τι σε έκανε να θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Yorgo Constantine: Μεγάλωσα ασχολούμενος με τις τέχνες. Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου ήρθε από την Ελλάδα στην Αμερική και πέρασε στη σχολή κινηματογράφου του NYU. Και ο καλύτερος φίλος του ήταν ο Μάρτιν Σκορσέζε. Αλλά είχε ήδη εστιατόρια. Η μητέρα μου έμεινε έγκυος, ο πατέρας μου σταμάτησε να κάνει ταινίες. Αλλά καθώς μεγάλωσα, η αδερφή μου ασχολήθηκε με την υποκριτική. Οι καλύτεροί μου φίλοι ήταν στο Μπρόντγουεϊ. Και έτσι αποφάσισα, άσε με να δοκιμάσω την υποκριτική. Όταν πήγαινα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα, ας προσπαθήσω να μπω στο πρόγραμμα υποκριτικής. Και το πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) είπε, έχουμε μόνο ένα σημείο. .Έχουμε ένα σημείο. Είπα, Λοιπόν, θα ήθελα να δοκιμάσω. Και είπα, τι πρέπει να κάνω; Μου είπαν, απλά μπες με έναν μονόλογο. Είπα, μπορώ να γράψω τον μονόλογο; Και είπαν, όχι, θέλουμε ένα κλασικό.

Πάω, Λοιπόν, θα ήθελα να γράψω κάτι. Και μου είπαν, αν γράψεις κάτι, σε παρακαλώ, φέρε το σε μας. Πάω, εντάξει. Είμαι λοιπόν σε ένα μουσείο. Περιμένω. Τρώω ένα σάντουιτς. Γράφω έναν μονόλογο σε μια χάρτινη σακούλα. Το βράδυ πριν πάω το επόμενο πρωί, δίνω την οντισιόν μου. Φεύγω. Το σχολείο με καλεί την επόμενη μέρα, το NYU, ο κοσμήτορας, και μου λέει, σε δεχόμαστε. Μας άρεσε αυτό που κάνατε ως οντισιόν σας. Πήγα λοιπόν στο NYU για ένα εξάμηνο.
Τα πήγα πολύ καλά, αλλά έφυγα. Και είπα, θα επικεντρωθώ στο να γίνω ηθοποιός. Σπούδασα ιδιωτικά με μια γυναίκα που ανέλαβε το στούντιο ηθοποιών από τον Lee Strasberg που τη βοήθησε. Το όνομά της ήταν Elaine Aiken. Έτσι σπούδασα μαζί της για τρία τέσσερα χρόνια. Και μετά, όταν προσπάθησα να πάρω εκπροσώπηση, είδα στο περιοδικό Entertainment ακρόαση για τον διευθυντή πράκτορα. Πήγα στην οντισιόν. Αυτή η γυναίκα με πήρε τηλέφωνο.

Είπε, από όλους όσους πέρασαν από οντισιόν, θέλω μόνο να σε πάρω. Και με πήρε, με έφερε στο Λος Άντζελες. Την πρώτη μου εβδομάδα στο Λος Άντζελες, έκανα τεστ για μια σειρά. Ήταν μεταξύ εμένα και του Τζορτζ Κλούνεϊ. Την πρώτη μου εβδομάδα στο Λος Άντζελες, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής εκπομπής με ήθελαν. Το στούντιο επέλεξε τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Εντάξει. Ο δεύτερος μήνας μου στο Λος Άντζελες, πήρα την πρώτη μου ταινία με τον Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος έφυγε, έπαιξε τον Τζέιμς Μποντ. Και από τότε υποδύομαι. Επαγγελματικά.

Χρήστος Αρφάνης: Έιπατε ότι όταν σας ζητήθηκε να ετοιμάσετε έναν μονόλογο, θα προτιμούσατε να γράψετε έναν. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια καριέρα ως ηθοποιός και όχι ως σεναριογράφος;

Yorgo Constantine: Μου αρέσει να παίζω. Μου αρέσει να παίζω με ανθρώπους αλλά να γράφω μόνος μου.

Χρήστος Αρφάνης: Οπότε όταν γράφετε κάτι, το κάνατε για τον εαυτό σας;

Yorgo Constantine: Σωστά. Έχω γράψει τέσσερα σενάρια, δύο με συνεργάτες, δύο μόνος μου. Και αυτή τη στιγμή, έχω ένα σενάριο που δουλεύω αυτή τη στιγμή για να το κάνω, και το έγραψα, και το μισό από αυτό διαδραματίζεται στην Ελλάδα γιατί θέλω να βεβαιωθώ ότι θα επιστρέψω και θα μείνω στην Ελλάδα για να το κάνω ταινία.

Χρήστος Αρφάνης: Τι σσς ώθησε να γράψετε ένα σενάριο για την Ελλάδα; Ήταν ο ουρανός ή ο ήλιος ή κάτι άλλο που έχει η Ελλάδα και δεν έχετε βρει πουθενά αλλού;

Yorgo Constantine: Είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Θέλω να είμαι εδώ. Ναι, θέλω να είμαι στην Ελλάδα. Είπα, λοιπόν, είναι εύκολο αν γράψω μια ταινία και διαδραματίζεται στην Ελλάδα.

Χρήστος Αρφάνης: Διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα ή στη σύγχρονη Ελλάδα;

Yorgo Constantine: Σύγχρονη, σημερινή Ελλάδα.

Χρήστος Αρφάνης: Η σύγχρονη Ελλάδα διαφέρει αρκετά απο την αρχαία Ελλάδα. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε μια ιστορία που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα;

Yorgo Constantine: Η τοποθεσία να είναι στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να είναι στην Ιταλία. Δεν ήθελα να είναι στη Γαλλία. Δεν ήθελα να είναι στην Αμερική. Ήθελα να είναι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πράγματα. Είναι πολύ όμορφα. Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος.

--

--

Christos Arfanis

Filmmaker (film producer, screenwriter, film director) and entertainment author/journalist.