3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας, Παρασκευή 1/7/22 Cine Άλιμος

Christos Arfanis
3 min readJul 5, 2022

--

Αφίσα 3rd Athens International Food Film Festival, Δήμητρα Νάνου, Μαρία Αγραπίδου (Maria Agrapidou)

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιήθηκε και φέτος για 3η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών από τις 1 έως 3 Ιουλίου 2022 στο Cine Άλιμος.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, δηλαδή την Παρασκευή 1/7/22 στο Cine Άλιμος, παρευρέθηκε εκτός άλλων και η Δήμητρα Νάνου (Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών), η Μαρία Αγραπίδου (αγγλικά: Maria Agrapidou, Συντονίστρια Ε.Κ.Ο. Τουρισμού και Αθλητισμού, Χειρουργός Οδοντίατρος, Πρόεδρος Επιτροπής Επιστημονικού Περιοδικού ΟΣΠ, μέλος ΔΣ), ο Evangelos Giamouris (International Tenor-Trumpet Player) και ο Christos Arfanis (Σκηνοθέτης — Αρθρογράφος).

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την Glory Films, με τη δημιουργική υποστήριξη και συμμετοχή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του φρέσκου αυτού εγχειρήματος της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και τα 3 αυτά χρόνια.

Η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία, με τις επιλογές των γεύσεων να αντλούν «έμπνευση» από τη χώρα παραγωγής των ταινιών που έχουν επιλεγεί.

Το Φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα με τα προϊόντα σερβιρίσματος να είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης. Στον φιλόξενο χώρο του Cine Άλιμος ήταν τοποθετημένοι καφέ κάδοι, ενώ παράλληλα βρέθηκε κινητό πράσινο σημείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την εκπαιδευμένη ομάδα The Green City.

Την Παρασκευή 1/7/22 στο Cine Άλιμος στις 21:00 έγινε η προβολή της ταινίας “Another Round” (Δανία, 2021). Η ευρωπαϊκή ταινία έχει κερδίσει Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ και έχει τις εντυπώσεις. Ακολούθησε Μαγειρική επίδειξη με θέμα τη Δανέζικη Κουζίνα από τον Στέλιο Μαστοράκο, Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γαστρονομίας και της Σχολής Κρεοπωλών MeatPro, μέλος ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις». Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν Μπρουσκέτα με χοιρινό ποτισμένο στον οίνο.

Στέλιος Μαστοράκος, Δήμητρα Νάνου, Μαρία Αγραπίδου (Maria Agrapidou), Μαρία Στρατηγού και Evangelos Giamouris.
Christos Arfanis (Χρήστος Αρφάνης), Μαρία Αγραπίδου (Maria Agrapidou), Evangelos Giamouris

--

--

Christos Arfanis

Filmmaker (film producer, screenwriter, film director) and entertainment author/journalist.